Работно време и цени

Музей „Етър“ работи целогодишно—с лятно и зимно работно време, без почивен ден.

Музей на открито
Музей на открито
Регионален етнографски музей на открито „Етър“ работи целогодишно, без почивен ден. През летния сезон—от края на месец април до края на месец септември, работното време е от 9:00 до 19:00 ч. През зимния сезон—от началото на месец октомври до края на месец април, работното време е от 9:00 до 17:00 ч.
Работно време
Музеят работи с намалено работно време на:
1 януари 12:00–17:00 ч.
24 декември 9:00–15:30 ч.
31 декември 9:00–15:30 ч.
Цени за посещения
За членове на ИКОМ, Почетни граждани на Габрово, служители на музеи в България и приятели на музей „Етър“ входът е свободен.
Абонаментни музейни карти
Абонаментната карта за посещение на музей „Етър“ е удобна и изгодна за онези, които го посещават през цялата година. Тя осигурява достъп до експозицията и събитията в музея за период от 12 месеца, от датата на закупуване й. Абонаментна карта може да закупите на касите в музея.
Екскурзоводски беседи
При наличие на свободни музейни екскурзоводи не се допуска воденето на туристически групи от външни гидове на територията на PЕМО „Етър“.
* * *
Музеен детски център
Музейният детски център е предназначен за деца от 4 до 12 г., които са придружени от родител или учител. Безопасността на децата е отговорност на техните придружители. Максималният капацитет на центъра е 15 деца.
За допълнителна информация и заявки търсете Любомира Иванова, музеен педагог: l.ivanova@etar.bg и 088 477-24-15
Работно време
Музейният детски център работи от месец май до месец септември, без почивен ден, от 9:30 до 18:00 ч. Организираните посещения в Музеен детски център се провеждат само след предварителна заявка.
Цени
* * *
Център „Българка“
Работно време: 9:00–19:00 ч.
* * *