Работно време и цени

Музей „Етър“ работи целогодишно—с лятно и зимно работно време, без почивен ден.
Регионален етнографски музей на открито „Етър“ работи целогодишно, без почивен ден. През летния сезон—от края на месец април до края на месец септември, работното време е от 9:00 до 19:00 ч. През зимния сезон—от началото на месец октомври до края на месец април, работното време е от 9:00 до 17:00 ч.

ВАЖНО: Препоръчва се закупуване на билет поне половин час преди края на работното време.
* * *
Работно време
Музеят работи с намалено работно време на:
1 януари 12:00–17:00 ч.
24 декември 9:00–15:30 ч.
31 декември 9:00–15:30 ч.
* * *
Цени на билети за индивидуално посещение
За членове на ИКОМ, Почетни граждани на Габрово, служители на музеи в България и приятели на музей „Етър“ входът е свободен.
Цени на билети за посещение на група над 20 човека
или за туроператори със сключен договор с музея
Цени на билети за посещение на Детски център
Цени на билети за посещение с творческо преживяване
При желание на посетител, в рамките на едно посещение на музея, да се запознае с повече от един занаят, домашно занятие, или при комбинация на билетите с преживяване помежду им, се ползва отстъпка от 20 % от посочените цени.

При посещение на група над 20 човека или за туроператори със сключен договор с музея се ползва отстъпка от 2 лева на човек.
Цени на билети за посещение на група с творческо преживяване
Абонаментни музейни карти
Абонаментната карта за посещение на музей „Етър“ е удобна и изгодна за онези, които го посещават през цялата година. Тя осигурява достъп до експозицията и събитията в музея за период от 12 месеца, от датата на закупуване й. Абонаментна карта може да закупите на касите в музея.
Екскурзоводски беседи
При наличие на свободни музейни екскурзоводи не се допуска воденето на туристически групи от външни гидове на територията на PЕМО „Етър“.
* * *